Severuksen kaalisoppadieetti

Severus the wizardKalkaros eli Severus Snape on Harry Potterin opettaja Tylypahkassa.

Harry Potter wikin mukaan:

Severus Kalkaros (engl. Severus Snape)  syntyi tammikuussa 1960  ja kuoli 2. toukokuuta 1998. Hän toimi Tylypahkan juomamestarina (1981-1996), pimeyden voimilta suojautumisen opettajana (1996-1997) sekä lopulta koko Tylypahkan rehtorina viimeisen elinvuotensa (1997-1998). Kalkaros oli alunperin Voldemortin kannattajia, eli Kuolonsyöjien porukoihin kuuluvia, mutta kääntyi lopulta entistä mestariaan vastaan. Syynä oli se, että Voldemort murhasi Severuksen kaukaa rakastaman Lily Potterin.

Siitä lähtien Kalkaros oli Albus Dumbledoren liittolainen, joka toimi kaksoisagenttina. Kalkaroksen nitisti lopulta pimeyden ruhtinaan Nagini-käärme.

Opettajana

Tylypahkan opettajaurallaan Kalkaros oli hakenut jokaisena vuonna pimeyden voimilta suojautumisen opettajan positiota, mutta Dumbledore ei antanut sitä hänelle. Ehkä hän epäili Kalkaroksen palaavan Kuolonsyöjäksi tai toisaalta  koska tiesi Voldemortin tähän virkaan langettaman kirouksen. Vuonna 1996 rehtori kuitenkin myönsi paikan Severukselle, koska hänen tarvitsi hankkia eläköitynyt Kuhnusarvio takaisin taikajuomien opettajaksi.

Glucomannan-kuitu laihduttaa luonnollisesti ja vähentää nälän tunnetta. Konjak on täysin Suomessa valmistettu luonnonkasvista saatava kuitujauhe, joka turpoaa 300-kertaiseksi vedessä.

Liikuntaa Tylypahkassa ei kuitenkaan opeteta Huispauksen lisäksi. Ehkä Kalkaros ja kumppanit olisivat hyötyneet maallisista avuista laihduttamisessa.

Lähteet: