Lomaillaan Tylypahkassakin

kaupunkilomatTylyahon kylässä on erinomainen karkkikauppa Hunajaherttua (Honeydukes), joka on ymmärrettävästi kaikkien suosikkikohde. Kylässä sijaitsee myös Three Broomsticks pubi tai majatalo, jossa oppilaat käyvät juomassa kupposet Kermaolutta.

Muita kylän liikkeitä ovat Kirjurinruodin Kynäpuoti (Scrivenshaft’s Quill Shop) on kirjoitustarvikkeita myyvä kauppa, josta saa aivan kaikkea mitä kirjoittamiseen tarvitseekin: mustetta, kirjekuoria, sulkakyniä, pergamenttia, leimasimia yms.

Sianpää (The Hog’s Head) on Dumbledoren veljen Aberforthin omistama pubi, jossa viettää usein aikaansa epämääräisempää sakkia kuin Kolmessa luudanvarressa ja moni sen asiakaskunnasta piilottaa kasvonsa. Pubi on likainen sisältä: sen lattia on aivan kaikenlaisen töryn peitossa ja ikkunat ovat niin liakiset, että sisälle pääsee vain pikkuisen auringonvaloa. Sisääntulokerroksessa on yksi iso tila, mutta ylempänä on useampia huoneita.

Tylyahon rautatieasema (Hogsmeade Station) on Tylypahkan lähin rautatieasema; Tylypahkan juna pysähtyy siellä lähdettyään King’s Crossin asemalta. Harry Potter -elokuvien asemalle sijoittuvat kohtaukset kuvattiin oiekasti North Yorkshire Moors Railway -asemalla, joka on rakennettu 1865. Rowlingin kirjoissa rautatieasema ei ole  kylässä, vaan järven toisella puolella.

Tylyahon postitoimisto on täynnä pöllöjä, niitä on vähintään 200-300 ja ne vaihtelevat suurista harmaapöllöistä pieniin pöllösiin. Pienet pöllöt toimittavat paikalliskuljetuksia. Ne on sijoitettu siististi värikoodattuihin hyllyihinsä. Hyllyt on värikoodattu pöllön nopeuden perusteella.

Rääkyvä Röttelö (Shrieking Shack) on Harry Potter -kirjojen Tylyahon velhokylän laidalla seisova hylätty mökki, jonka ovet ja ikkunat on yhtä ikkunaa lukuun ottamatta laudoitettu umpeen. Siellä uskotaan kummitteelevan, koska sieltä on joskus kuulunut kauheaa ulvontaa täysikuun aikaan. Mutta se oli vain ihmissusi Remus Lupinin turvapaikka.

Lomallaan tylypahkalaiset pääsevät vierailemaan kylässä. Se on kokonaan noitien ja velhojen asuttama kaunis pikkukylä, johon oppilaat kolmannesta vuosikurssista eteenpäin pääsevät käymään joinain viikonloppuina.

Muitakin varteenotettavia kaupunkilomakohteita varmasti riittää. Edullisimmasta päästä ovat risteilyt eteläiseen naapuriimme Tallinnaan. Esimerkiksi Helsinki-Tallinna risteilyt eivät välttämättä maksa paljoakaan. Kaupunkiloma tai risteily-hotellimatka on kiva viettää vaikka pidennetyn viikonlopun mittaisina tai vaikka viettää paikan päällä koko viikko.

Matami Puddifootin kahvila (Madam Puddifoot’s) on pieni ja sitä suosivat erityisesti koulun pariskunnat.

Sekon pilapuoti (Zonko’s Joke Shop) myy kaikenlaisia pilailutarvikkeita, jotka pystyvät täyttämään ainakin Fredin ja Georgen villeimmätkin unelmat. Kauppa joudutaan sulkemaan kuudennessa kirjassa. Weaslyn kaksoset olivat suunnitelleet ostavansa kaupan itselleen, mutta muuttivatkin mielensä sen jälkeen kun Tylypahkalaisilta kiellettiin vierailut Tylyahoon Voldemortin paluun jälkeen.

Velhovaatehtimo Hepene (Gladrags Wizardwear) on vaatekauppa, jolla on sivuliikkeet myös Lontoossa ja Pariisissa. Kauppa on täynnä kummallisia tavaroita ja on näköjään erikoistunut outoihin ja tavallisuudesta poikkeaviin sukkiin.

Lisätietoa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter, http://www.helsinki-tallinna.com/