Tietoa sivuista

Severus-Snape.com on sivusto, joka fanittaa Harry Potter-kirjojen hahmoa nimeltä Severus Snape, eli suomeksi Kalkaros.

Kalkaros opettaa Tylypahkassa ensin taikajuomia ja myöhemmin pimeyden voimilta suojautumisen ainetta. Myöhemmin Kalkaros ylenee myös Tylypahkan rehtoriksi. Kalkaros kuolee 2. toukokuuta 1998, Voldemortin käärmeen Naginin surmaamana. Hän oli silloin 38 vuoden ikäinen.

Kalkaros on koko kirjasarjan aikana luotettavuudeltaan epäselvä hahmo, ja etenkin Harry ja Ron sekä Sirius Musta epäilevät hänen lojaaliuttaan, vaikka Dumbledore on vakuuttunut Kalkaroksen luotettavuudesta. Kalkaros toimi myös kaksoisagenttina Voldemortin kuolonsyöjissä. Lopulta hän tappoi Dumbledoren ja näytti paljastuneen lopultakin pahuuden voimien kannattajaksi. Myöhemmin kuitenkin paljastui, että Kalkaros ja Dumbledore olivat suunnitelleet yhdessä jo muutenkin kohtapuoliin kuolevan Dumbledoren surman.

Kirjasarjan lopussa selviää, että Kalkaros pysyi aina uskollisena Dumbledorelle ja teki kaiken minkä voi tämän ja Harryn puolesta asettuen alttiiksi suurelle vaaralle. Lopulta Voldemort murhasikin hänet. Harry kutsuukin lopulta Severusta “rohkeimmaksi tuntemakseen ihmiseksi” ja nimeää poikansa hänen mukaansa.

Onko sinulla jotain kysyttävää meiltä? Lähteä kysymyksesi pöllöpostilla.